Selecteer een pagina

Over ons

 

Ronald Hertog potcultures is opgericht in 1996.
Wij zijn een klein bedrijf met een vaste kern van gemiddeld 6 medewerkers en een stagiair, aangevuld met losse krachten afhankelijk van het seizoen.

Ons motto is:

“we doen het samen EN
werken hard in een gemoedelijke sfeer”.

Wij beschikken over zo’n 2 hectare potcultuur, waarvan een klein deel glas voor overwintering en vermeerdering. Daarnaast huren we extra ruimte.
De planten worden hoofdzakelijk buiten gekweekt. Mede doordat we ook grotendeels werken met ons zelf gemaakte stek, zijn onze planten (mits in de volle grond gezet) bestendig tegen een gemiddelde winter. Met onze planning streven we ernaar jaarrond te kunnen leveren.

Inmiddels zijn wij uitgegroeid tot een gerenommeerd bedrijf in de grotere potmaat, van 1,5 tot 10 liter, van het zogenaamde ‘Engels assortiment’. Planten die populair zijn in de Engelse landschapstuin. We zijn breed in de Hebe-soorten; van de klein-bladige groenblijvende, tot de grootbladige, bloeiende soorten. We leveren veel aan de institutionele markt, grootgroenvoorzieners en tussenhandel, maar ook rechtstreeks aan tuincentra.

Wij staan voor een betaalbaar product van hoge kwaliteit en uniformiteit.

Bij ons komen werken?

 

In de drukke periodes kunnen we meestal wel een paar handen extra gebruiken.

Ben jij:
Enthousiast en gemotiveerd; Fysiek sterk genoeg om ook 10 liter potten te kunnen sjouwen of heb je ervaring met onkruid rapen of stek maken; Voel je je betrokken, neem je verantwoordelijkheid en word je graag beloond voor je inzet?

Neem dan contact met ons op!

Scholieren kunnen we vooral in de voorjaars- en meivakantie en in de herfstvakantie inzetten. 

Ook zijn wij voor BOL en BBL studenten een erkend leerbedrijf voor:

– Assistent plant of (groene) leefomgeving (niveau 1)
– Medewerker teelt (niveau 2)
– Vakbekwaam medewerker teelt (niveau 3)
– Logistiek medewerker (niveau 2)

Maatschappelijk verantwoord
ondernemen

EG PLANTENPASPOORT

Wij voldoen aan het reglement bedrijfsautorisatie plantenpaspoortafgife van de Naktuinbouw en mogen zodoende plantenpaspoorten aanbrengen. Op dit plantenpaspoort staat verplichte informatie die nodig is bij handel en vervoer van planten binnen Europa. Het plantenpaspoort zorgt ervoor dat de identiteit en oorsprong bekend is van planten. Ons fytosanitair nummer is
NL – 236297899.

NAKTUINBOUW KWALITEITSCONTROLE

De Naktuinbouw is de keuringsdienst van de identiteit, kwaliteit en gezondheid van teeltmateriaal. Minimaal een keer per jaar komt de keurmeester van de Naktuinbouw ons bedrijf bezoeken voor een administratieve controle en gewasbeoordeling/keuring. Bij een positief resultaat accorderen zij onze bedrijfsautorisatie. De laatste positieve verklaring is afgegeven in augustus 2022.

Xylella fastidiosa & export naar VK

In het VK geldt de toetsverplichting voor alle Lavandula en Rosmarinus op Xylella. Wij zijn bemonsterd door de Naktuinbouw en goedgekeurd. Derhalve zijn wij opgenomen in het NVWA register van XF vrije bedrijven voor export naar het VK. Op het plantpaspoort van onze Lavandula en Rosmarinus is dan ook de term Xylefa te vinden. De laatste keuring heeft plaatsgevonden in september 2022.

From Boskoop

Onze planten dragen het label “From Boskoop”. Boskoop is het oudste, nog steeds één van de grootste en meest bekende boomteeltgebied van Europa. Een bijzondere omgeving met zijn vele slootjes, waar al sinds 1466 wordt gekweekt en verhandeld. Dit betekent een unieke rijke historie en meer dan 550 jaar Hollandse plantenontwikkeling. Al die kennis, ervaring en vakmanschap zit in onze planten.

Bloemenhoning bij laag Boskoop

Bijen en insecten zijn belangrijk voor de natuur. Hoewel ze voor onze kweek niet noodzakelijk zijn, komen ze graag op onze bloeiende planten zoals de Fuchsia en Lavandula  af.  Om de natuur een handje te helpen, staan er bij de kwekerij 3 bijenkasten die worden verzorgd door imker Frank uit Boskoop. Jaarlijks oogst hij potten honing die het label “Bij laag Boskoop” krijgen. Ter ondersteuning van andere insecten hangen er ook 2 grote insectenhotels.

MPS-ABC

MPS is een wereldwijd erkende milieucertificering van de sierteeltsector met als doel verduurzaming. Wij registreren het verbruik van gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen, energie, afval en water. Hierdoor wordt gemeten hoe duurzaam wij produceren en komen we tot een bewuster gebruik van middelen. Wij zijn gecertificeerd onder nummer 805032 en hebben een A kwalificatie (september 2022).

Potten: Recycled en Recyclable

De potten die we gebruiken zijn 360° duurzaam (gesloten kringloop). De kunststof die gebruikt wordt voor de productie van de potten komt voor 100% voort uit huisvuil inzameling. De potten zelf zijn ook weer 100% recyclebaar. Daarnaast hebben we gekozen voor een terracotta kleur, omdat deze goed detecteerbaar zijn voor de sensoren in de sorteerinstallaties van de afvalverwerkers. 

Blue Angel

Op onze zelf ontworpen potten voor de 2 liter Buddleja en de Fuchsia staat de blauwe engel afgedrukt. Dit is het officiële Duitse milieukeurmerk: het oudste milieukeurmerk ter wereld. Omdat ook deze potten 360° duurzaam zijn en de tegenwoordige consument dit steeds belangrijker vind, delen we deze informatie graag.

Minder veen

Turf, ofwel veen, is een belangrijk bestanddeel van potgrond omdat het water en voeding vasthoudt. Het is echter ook een fossiele grondstof die een rol speelt in de biodiversiteit en de  opslag van CO2. Daarom zijn wij in overleg met onze potgrondleveranciers om te kijken hoe wij kunnen toewerken naar minder veen in onze potgrond. Nu anno 2022 gebruiken wij inmiddels grond met 30% minder veen. Daarnaast is de bovenste laag van de pot nu ook gevuld met afstrooimiddel tegen het onkruid, waardoor we netto nog minder veen gebruiken.

Duurzame energie

Zonne-energie is (de meest) duurzame energie. Daarom hebben wij in 2019 zonnepanelen laten leggen op het dak van de loods. Zeker in de zomer produceren deze meer elektriciteit dan wordt verbruikt in de kwekerij. De meeste van onze vervoersmiddelen (ook de beide heftrucks) zijn elektrisch. Ook bij de aanschaf van gereedschap kiezen we hiervoor. Overigens stoken we in de winter alleen bij extreme koude in de kas en zijn we dus een energie-zuinig bedrijf.

[dica_divi_carousel item_width_auto=”on” multislide=”on” transition_duration=”1000″ loop=”on” autoplay=”on” item_spacing=”0″ equal_height=”on” lazy_loading=”on” load_before_transition=”on” advanced_effect=”1″ _builder_version=”4.18.0″ _module_preset=”default” custom_css_image=”object-fit: fill;||max-height: 366.66px;||min-width: 550px;” global_colors_info=”{}” custom_css_image_last_edited=”on|tablet” custom_css_image_tablet=”object-fit: fill;||max-height: 366.66px;||min-width: 550px;” custom_css_image_phone=”object-fit: fill;||max-height: 366.66px;||min-width: 550px;”][dica_divi_carouselitem button_url_new_window=”1″ image=”https://ronaldhertog.nl/wp-content/uploads/2022/09/lavandula-order-1.jpg” _builder_version=”4.18.0″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/dica_divi_carouselitem][dica_divi_carouselitem button_url_new_window=”1″ image=”https://ronaldhertog.nl/wp-content/uploads/2022/09/Fuchsia-2-scaled.jpg” _builder_version=”4.18.0″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/dica_divi_carouselitem][dica_divi_carouselitem button_url_new_window=”1″ image=”https://ronaldhertog.nl/wp-content/uploads/2022/09/Albicans.jpg” _builder_version=”4.18.0″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/dica_divi_carouselitem][dica_divi_carouselitem button_url_new_window=”1″ image=”https://ronaldhertog.nl/wp-content/uploads/2021/07/Hebe-Mix-C5-9-9-20-scaled.jpg” _builder_version=”4.18.0″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/dica_divi_carouselitem][dica_divi_carouselitem button_url_new_window=”1″ image=”https://ronaldhertog.nl/wp-content/uploads/2022/09/Midsummer-beauty-1.jpg” _builder_version=”4.18.0″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/dica_divi_carouselitem][dica_divi_carouselitem button_url_new_window=”1″ image=”https://ronaldhertog.nl/wp-content/uploads/2022/09/Emerald-gem-2.jpg” _builder_version=”4.18.0″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/dica_divi_carouselitem][dica_divi_carouselitem button_url_new_window=”1″ image=”https://ronaldhertog.nl/wp-content/uploads/2022/09/Zilver-Mix-C15-4-soort-4-3-scaled.jpg” _builder_version=”4.18.0″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/dica_divi_carouselitem][/dica_divi_carousel]

Verladen

 

Naast de kwekerij verzamelen wij voor een aantal klanten buiten Zuid-Holland hun orders uit Boskoop en omgeving. De kwekers leveren hun planten bij ons op het plein. In nauw contact met de klant registreren wij de ingekomen orders, waarna wij ze verzamelen en verdichten op karren, in boxen of op pallets om een zo optimaal mogelijke beladingsgraad te verkrijgen. Vervolgens maken we de ladingdragers gereed voor transport en helpen de vervoerder bij het laden. Door deze werkwijze worden transportkosten gereduceerd en heeft de klant controle over de bestellingen. 

Op dit moment hebben wij geen ruimte voor nieuwe klanten, maar als u geïnteresseerd bent, kunt u altijd contact met ons opnemen om eventuele (toekomstige) mogelijkheden door te spreken. 

 

Voor het leveren van planten gelden de volgende openingstijden:

LADEN & LOSSEN

MET HEFTRUCK

LADEN & LOSSEN

ZONDER HEFTRUCK

Voor laden & lossen met heftruck
zijn we geopend:

 

 

maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur

Voor laden & lossen zonder heftruck
zijn we geopend:

 

 

maandag t/m vrijdag van 7.00 tot 20.00
uur. Zaterdag en zondag gesloten

RONALD HERTOG

info@ronaldhertog.nl

06-53915259

Verladen

verladen@ronaldhertog.nl

06-49893638