Over ons

Ronald Hertog potcultures is opgericht in 1996. Wij zijn een klein bedrijf met een vaste kern van gemiddeld 6 medewerkers en een stagiair, aangevuld met losse krachten afhankelijk van het seizoen. Ons motto is "we doen het samen en werken hard in een gemoedelijke sfeer".

Wij beschikken over zo’n 2 hectare potcultuur, waarvan een deel glas voor overwintering en vermeerdering. De planten worden zowel buiten als binnen gekweekt, waardoor we jaarrond kunnen leveren. Inmiddels zijn wij uitgegroeid tot een gerenommeerd bedrijf in de grotere potmaat van het zogenaamde ‘Engels assortiment’. We zijn breed in de Hebe-soorten; voornamelijk grootbladige, bloeiende soorten. Onze handel is de laatste jaren verschoven naar de grotere potmaten zoals de 5 en 10 liters. Ideaal voor de institutionele markt, grootgroenvoorzieners en tussenhandel. Daarnaast leveren we aan tuincentra. Wij staan voor een betaalbaar product van hoge kwaliteit en uniformiteit.

 

EG Kwaliteit
EG Plantenpaspoort, NL
Naktuinbouw Kwaliteitscontrole
Fytosanitair Nummer NL - 236297899

 

 

Duurzaamheid

Ook wij maken werk van de toekomst en een betere wereld. We zijn een bedrijf in en voor het groen. Wij streven ernaar een gezond, weerbaar en eerlijk product te kweken met respect voor mens en milieu. Dit betekent dat wij zo veel als mogelijk gebruik maken van biologische plantversterkers en biologische vijanden tegen schadelijke insecten. In 2019 hebben we zonnepanelen op het dak geplaatst, zodat we meer gebruik kunnen maken van zonne-energie voor onder andere onze elektrische heftruck. Ook is het terug te vinden in kleine dingen zoals gescheiden afvalinzameling, de bijenkassen (honing van het Laag Boskoop) en het insectenhotel. De duurzaamheid van ons product is met ingang van januari 2019 gecertificeerd op basis van MPS-ECAS op kwalificatie A.

Met ingang van 2020 gaan we over op het gebruik van terra cotta gekleurde plastic potten omdat deze detecteerbaar zijn als ze bij het huishoudelijk/plastic afval komen, waardoor ze te recyclen zijn. 

 

 

Wil jij bij ons werken of stage lopen?

 

In de drukke periodes kunnen we meestal wel een paar handen extra gebruiken.


Ben jij:
Enthousiast en gemotiveerd;
Fysiek sterk genoeg om ook 10 liter potten te kunnen sjouwen of heb je ervaring met onkruid rapen of stek maken;
Voel je je betrokken, neem je verantwoordelijkheid en word je graag beloond voor je inzet?

Neem dan contact met ons op!
 

Wij zijn een erkend leerbedrijf voor:
* assistent plant of (groene) leefomgeving     (niveau 1)
* Medewerker teelt                                         (niveau 2)
* Vakbekwaam medewerker teelt                   (niveau 3)
* Logistiek medewerker                                  (niveau 2)